Link Search Menu Expand Document

Ground Rules

Sfat

Comunicati! Intrebati cand nu va este clar! Cititi wiki-ul echipei. Recomandam sa cititi ghidul de utilizare pentru Discord.

 1. Inainte sa mergeti la atelier, anuntati pe #checkin. Cei care nu anunta, vor face cleanup in atelier :)

 2. Sambata are loc o intalnire generala pe Discord , la 15:00.

 3. La fiecare intalnire scriem un rezumat canalul #minute. Puteti (si recomandam) sa includeti si poze. Minuta se face live in timpul sedintei. Daca nu se face minuta in 24h, persoanele responsabile de minute primesc un punct de penalizare.

 4. Ordinea si curatiena trebuie mentinuta in atelier. Toate uneltele au locuri predefinite (see wiki ) si la fiecare finalizare de etapa/task se pun la locul lor, de preferabil cat mai des. In cazuri extreme de necuratienie sau dezordine se primeste un punct de penalizare.

 5. Schimbarile care afecteaza echipa trebuie anuntate si discutate cu echipa. Schimbarile majore neanuntate vor fi sanctionate cu un punct de penalizare si vom organiza o discutie cu echipa ca sa remediem situatia.

 6. Utilizati sculele si echipamentele electronice cu atentie! Purtati ochelari de protectie cand lucrati cu power tools. Nerespectarea se penalizeaza cu completarea in wiki cu norme de siguranta despre unealta folosita.

 7. Pentru printuri personale puteti folosi fara sa anuntati maxim o prusa. Daca aveti nevoie de mai multe sau de Hevo anuntati si asteptati confirmare. Cine nu respecta regula, va primi un punct de penalizare si nu va mai avea acces la imprimante pentru printuri personale timp de o saptamana.

 8. Nu dati drumul la print daca nu puteti supraveghea primul strat sa se lipeasca! Daca nu se lipeste, anulati print-ul si comunicati echipei ca a aparut o problema! Nerespectarea duce la un punct de penalizare, va repara (daca e cazul) si va printa timp de o saptamana supravegheat de liderul departamentului de mecanica/design sau de cineva ales de el.

 9. La 3 puncte de penalizare se discuta situatia la o sedinta cu liderii de departament, cu scopul de a remedia. La 5 puncte persoana respectiva va fi exclusa din activitate timp de 3 saptamani, iar la 6 puncte vei fi dat afara din echipa.

  • Daca echipa considera ca se remediaza situatia, se elimina puncte.